Τρέχουσες Δράσεις

ΘΕΑΤΡΟ

23/10: Between the seas residency

Ο Μεσογειακός οργανισμός Between the Seas σε συνεργασία με τον πολιτιστικό χώρο Κυμοθόη, διοργανώνει για πέμπτη συνεχή χρονιά το πρόγραμμα φιλοξενίας Μεσογειακών καλλιτεχνών Between the Seas Residency στο Κάστρο Μονεμβασίας με προσκεκλημένους καλλιτέχνες τους Νικόλα Χατζηβασιλειάδη και Χριστίνα Σκουτέλα (17/10 έως 27/10).

Το Σάββατο 23/10/2021 στις 19:00, θα παρουσιάσουν την έρευνά τους (υπό εξέλιξη) στην Πλατεία Ελκόμενου Χριστού. Σε περίπτωση κακοκαιρίας, η παρουσίαση θα γίνει στον πολιτιστικό χώρο Κυμοθόη στη Γέφυρα. Η εκδήλωση είναι δωρεάν για το κοινό. 

Η έρευνα που θα πραγματοποιήσουν οι δύο καλλιτέχνες κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Μονεμβασιά βασίζεται στο θεατρικό έργο του Νορβηγού συγγραφέα Jon Fosse «Kαι δε θα χωρίσουμε ποτέ». Στόχος των δύο καλλιτεχνών είναι η δημιουργία ενός κινητικού ντουέτου, που μέσω της σκηνικής τους συνδιαλλαγής, λεκτικής και κινητικής, θα επεξεργάζεται τα ασαφή όρια του χρόνου και της παρουσίας τους σε αυτόν. 

Το πρόγραμμα φιλοξενίας Μεσογειακών καλλιτεχνών Βetween the Seas αποσκοπεί στο να 

δημιουργήσει στη Μονεμβάσια ένα κέντρο έρευνας και ανταλλαγής μεταξύ καλλιτεχνών της Μεσογείου. Επικεντρώνοντας στην καλλιτεχνική διαδικασία και όχι στο τελικό αποτέλεσμα, μέσα απο την παρουσίαση δουλειάς σε εξέλιξη και σεμιναρίων, στόχος του προγράμματος είναι η καλλιέργεια σχέσεων μεταξύ τοπικής κοινότητας και καλλιτεχνών και η ενεργός εμπλοκή του κοινού στη διαδικασία πραγματοποίησης ενός νέου έργου. 

Υπό την αιγίδα και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. 

ΠΑΡΑΜΥΘΙ

ΤΟ ΠΑΣΤΕΛΙ: ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ

Παρακολουθείστε στον παρακάτω σύνδεσμο το Χριστουγεννιάτικο παραμύθι «Το παστέλι» https://youtu.be/7AHsMrRKPZU

Ο Αγ. Βασίλης είναι αναστατωμένος. Το γράμμα ενός μικρού κοριτσιού φέρνει τα πάνω κάτω. Ποιες σκέψεις γυρνούν στο μυαλό του; Γιατί αργεί να μοιράσει τα δώρα; Ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι, ένα δώρο για τα παιδιά μας εν μέσω καραντίνας. Ευχόμαστε υγεία και αγάπη σε όλους!

Συγγραφή: Χρυσούλα Ισαακίδου / Εικονογράφηση: Κατερίνα Ζερβού / Αφήγηση: Θέκλη Αλεξάκη, Μαρία Ζερβού, Χρυσούλα Ισαακίδου

ΘΕΑΤΡΟ

Between the seas residency 2019

Για δεύτερη χρονιά διοργανώνεται από τον Μεσογειακό οργανισμό Between the Seas, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Ακτίνας Σταθάκη, και σε συνεργασία με τον πολιτιστικό χώρο Κυμοθόη, το πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών στο Κάστρο Μονεμβασίας. Από την 1η μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου, ο Roman Skadraαπό το χώρο του τσίρκου, ο Dave Boyd μαζί με τον Δημήτρη Παπαγεωργίου από τον χώρο της μουσικής και οι Aina de Cos, Jaume Miro, Jenny Vila από το χώρο του θεάτρου δημιουργούν στο κάστρο της Μονεμβασιάς.

Οι δράσεις του προγράμματος σκοπό έχουν να προωθήσουν την ανταλλαγή και τη συνεργασία μεταξύ ανερχόμενων καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο των οποίων η δουλειά επικεντρώνεται στο χώρο της Μεσογείου. Έτσι, ο οργανισμός Between the Seas, επιθυμεί να δημιουργηθεί στο Κάστρο της Μονεμβασιάς ένας Μεσογειακός πόλος διαλόγου που θα αναδείξει την πολιτιστική ταυτότητα του τόπου και θα ενισχύσει τη σχέση της τοπικής κοινωνίας με τη σύγχρονη Μεσογειακή καλλιτεχνική δημιουργία.

ΧΟΡΟΣ

Athens Video Dance Project 2019 on tour

Για άλλη μία χρονιά, ο πολιτιστικός χώρος «Κυμοθοή», φιλοξένησε επιλεγμένες ταινίες χορού από το καθιερωμένο, πλέον, Athens Video Dance Project (http://www.athensvideodanceproject.gr/). Η προβολή των βίντεο έγινε σε κεντρικό σημείο της Μονεμβάσιας, δίνοντας την ευκαιρία σε επισκέπτες αλλά και μόνιμους κατοίκους να την παρακολουθήσουν. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπο την αιγίδα του Δήμου. Ευχαριστούμε τον χορογράφο και περφόρμερ Γιάννη Καρούνη για την παραχώρηση του υλικού.

ΑΛΛΑ

ΛΗΞΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2018-2019

Κατά το σχολικό έτος 2018-2019 λειτούργησαν εργαστήρια θεάτρου και θεατρικού παιχνιδιού (παιδιών και ενηλίκων), μαθηματα κλασικού χορού (παιδιών), ζωγραφικής (παιδιών), ήπιας γυμναστικής (ενηλίκων) και ακροβατικών (παιδιών και ενηλίκων). Ακόμη φιλοξενήθηκε η παιδική παράσταση κουκλοθεάτρου «Ο Ήλιος και ο Ποντικός» καθώς και η ερασιτεχνική παράσταση της ΑΜΚΕ «Θόη», «Παλιοί Καιροί». Επίσης φιλοξενήθηκαν διάφορες εκπαιδευτικές δράσει καθώς και εκδηλώσεις! Η χρονιά έληξε με παρουσιάσεις των τμημάτων θεάτρου και χορού. Ραντεβού το Σεπτέμβρη!

ΑΛΛΑ

30/4: Dig it, γινε αρχαιολογος για μια μερα

To dig it έρχεται από την Αρχαία Ολυμπία στην Κυμοθόη – Kimothoi! Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά από 4 έως 12 ετών με σκοπό τη γνωριμία με την επιστήμη της αρχαιολογίας, την ανασκαφή και το επάγγελμα του αρχαιολόγου. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

8 έως 12 ετών, 14.30-16.00 (μέγιστος αριθμός 20 παιδιά)

4 έως 7 ετών, 17.30-19.00 (μέγιστος αριθμός 20 παιδιά)

ΠΡΟΣΟΧΗ! Η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη για τον προγραμματισμό και τη διεξαγωγή του προγράμματος καθώς η αρχαιολόγος Elena Alexi που το έχει σχεδιάσει και το πραγματοποιεί θα μας έρθει από μακριά.

Δηλώσεις έως 24 Μαρτίου στο 6948643250 ή με προσωπικό μήνυμα στη σελίδα του fb

Κόστος συμμετοχής 10 ευρώ (αδέλφια 15% έκπτωση)

*το κόστος συμμετοχής ενδέχεται να διαφοροποιηθεί ελαφρώς αναλόγως τον αριθμό των συμμετεχόντων